AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Sastanak je počeo u 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Sastanku prisustvuju ministar zdravlja Zaltibor Lončar, direktorka Instituta za javno zdravlje Verica Jovanović, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, iskusni infektolog Mijomir Plemiš, koji će predsedniku preneti sve informacije u vezi sa novim virusom, kao i presek trenutne situacije.

Takođe, sastanku prisustvuju i predsednik PKS Marko Čadež, ministri u vladi Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić...

Ministar Lončar je ranije danas rekao za TV Pink da u Srbiji nema zaraženih korona virusom, iako se on pojavio u zemljama u okruženju, i da nema mesta panici.

Lončar je zamolio građane da se oslanjaju na zvanične informacije i istakao da je Srbija spremna, da ima razrađen sistem reagovanja, što je potvrdila i SZO, opreme za zdravstvene radnike, uz poštovanje procedura Svetske zdravstvene organizacije.

#Aleksandar Vučić

#koronavirus

'