AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Svetske bokserske federacije Mostasanom Mohamedom.

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvovali su proslavljeni sprski i jugoslovneski bokseri Dragomir Vujković, Tadija Kačar i Mirko Puzović.

"Sa legendama boksa", naveo je predsednik na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije", pored fotografija sa Mohamedom, Vujkovićem, Kačarom i Puzovićem.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Inače, Srbija će biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine.

Ta odluka doneta je pre nekoliko dana na sednici Izvršnog odbora Svetske bokserske asocijacije (AIBA) u Budimpešti, gde je Beograd jednoglasno dobio domaćinstvo, pa će ponovo organizovati najveću svetsku boksersku smotru.

Prethodno, glavni grad Srbije bio je domaćin najboljim bokserima sveta 1978. godine.

Predsednik Svetske bokserske federacije (AIBA) Marokanac Mohamed Mostasan izjavio je danas da je impresioniran Srbijom i da očekuje da će Svetsko prvenstvo 2021. godine da bude najbolje u istoriji.

"Impresioniran sam Srbijom, predsednikom Vučićem, Borovčaninom, ministrom Udovičićem. Srbija je zemlja sporta, država je uz boks i verujem da ce Svetsko prvenstvo sledeće godine biti najbolje u istoriji", rekao je Mostasan i konstatovao da mu je posebno zadovoljstvo bilo da vidi srpske bokserske legende (Mirko Puzović, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, prim. aut).

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

#Aleksandar Vučić

#Bokser

'