AKTUELNO

Želim da imate hotelske kapacitete uvek popunjene i da uložite još više u Srbiju, a mi ćemo da čuvamo stabilnost dinara i javnih finansija, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju hotela Mona Plaza na Dorćolu.

Vučić je istakao da je napravljena imperija sa kojom mogu da budu ponosni.

"Porodično udruživanje zasnovano na poštovanju, ali i zajednički interes za prosperitet porodice najbitniji je na svetu. Danas kada se trudimo da uhvatimo korak sa svetom, i imao rekordan rast, znamo da je tržište jedino merilo vrednosti. Nisam slučajno rekao da ako pogledate današnje torbe kompanije Mona, vidite da su na najvišem svetskom nivou. Takođe, kada prođete kroz ovaj hotel, ne može niko a da ne bude ponosan na vaš rad i ono što ste napravili", rekao je Vučić na otvaranju hotela.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je podsetio da je pre dve godine na tom mestu bila rupa.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Pitao sam se kako će sve ovo da uspe, a danas vidim da će biti razvojni projekat za ceo Dorćol. Zapošljava više od 800 ljudi i predstavlja jednu od značajnih preduzeća, plasira se roba i van granica i to je za nas od velikog značaja!, rekao je predsednik Vučić, isitčući da granice ne mogu da postoje za posao.

Predsednik se zahvalio kompaniji Mona što su platili 15 miliona sopstveng novca i 15 miliona iz kredita i uložili u ovaj deo grada.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Primetio sam da su svi nasmejani i da goste dočekuju na pravi način. Razgovarao sam jutro sa Rasimom Ljajićem i saznao da imao 4 odsto rast noćenja u Beogradu. Kineski turisti su porasli za 140 odsto, i nakon toga dođe do opšte panike u Evropi. Prevazićićemo mi to. Srbija spada u red malog broja zemalja koje imaju bezvizni režim. Imamo veliki broj rasta turista iz Kine i Turske i Rumunije", rekao je predsednik Vučić, obećavajući da bi voleo da ovde dovede i predsednika Turske Erodgana.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kazao je da, zbog Koronavirusa, neće biti lako ali je, kaže, opstimističan.

"Želim da imate hotelske kapacitete uvek popunjene i da uložite još više u Srbiju. Da bi povećali penzije i plate, potrebni ste nam vi jaki. Mi ćemo da čuvamo stabilnost dinara i javnih finansija", obećao je predsednik Vučić.

#Aleksandar Vučić

'