AKTUELNO

Srpska desnica je sa današnjeg sastanka održanog na Avali demonstrirala snagu i odlučnost da izađe na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Iako se veruje da lider SD Miša Vacić okuplja mlađu populaciju, među prisutnima je prednjačili ljudi srednje generacije, a pogotovo iznenađenje bio je vozni park kojim su desničari došli.

Među vozilima nalazio se veliki broj džipova, čime se potvrđuju Vacićeve tvrdnje da su vozila snimljena u kampanji tokom lokalnih izbora u Medveđi vlasništvo članova Srpske desnice, a ne vladajuće stranke kako je tada izveštavao N1.

U svom govoru Vacić je najavio da će odbori Srpske desnice samostalno izlaziti na lokalne izbore, ali je, govoreći o parlamentarnim izborima, rekao da je njegov pokret spreman da razgovara sa drugim patriotskim pokretima.

Vacić je direktno pozvao, a možda i prozvao, Zdravu Srbiju, Zavetnike, SRS i “Metlu” da je trenutak da se patriotske snage ujedine i da se umesto borbe za cenzus bore za 20 – 30 posto podrške birača. On je rekao da se SD drži svog načela sabornosti i pruža ruku saradnje drugima, ali se iz njegovog govora videlo da će oni učestvovati na parlamentarnim izborima i samostalno ako ne dođe do koalicija.

Okupljenima su se pored Vacića obratili i nekadašnji telohranitelj Ratka Mladića Branislav Puhalo, guslar Marko Šćepanović koji će predvoditi SD na izborima na opštini Palilula u Beogradu, kao i lokalni lideri SD iz raznih delova Srbije. Guslar Šćepanović izveo je deo pesme “Boj na Kosovu” koji govori o junaštvu Obilića i likvidaciji sultana Murata što je izazvalo oduševljenje desničara. Kada je zasvirao pesmu “Od glave zete do grada Spuža” desničari su uglas zapevali o oslobodilačkim borbama protiv Turaka.

Iako pozivaju na koalicije desničari su pokazali da ne gube vreme pa je na skupu već predstavljen predizborni propagandni materijal. Kako Pravda saznaje, SD je već odredila kandidate za većinu svojih lokalnih lista, a uskoro bi, ako ne dođe do koalicije, trebala da predstavi i listu kandidata za republičke izbore.

#Izbori2020

#Miša Vacić

#Srpska Desnica

'