AKTUELNO

Pokažimo kakav smo narod, borićemo se i pobedićemo, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Intagram nalogu "avucic".

Vučić je uz to okačio spot u kojem se podseća na teška vremena kroz koja je Srbija prošla i u kojem se pozivaju građani da pokažu slogu i zajedništvo.

- Prošli smo teška vremena i nikada se nismo slomili, niti ćemo se predati. Virus korona je opasna pretnja i sada treba da pokažemo kakav smo narod. Ovo je test na kome treba da dokažemo da su Srbi jaki kad su složni. Najveća opasnost je panika. Virus ima minimalan uticaj na decu, ali je zato opasan po starije - poručuje se u spotu.

Podseća se i na izjavu predsednika Srbije da je ovo "borba pre svega za naše roditelje, mi moramo da uradimo sve što možemo da tim ljudima pomognemo".

U postu se navodi da će Srbija brinuti o svim starim osobama, o svakom detetu, o svakom čoveku i podseća da je Kina izašla iz krize i zatvorila specijalne bolnice i karantine.

- I Srbija će - navodi se u spotu.

Ukazuje se i na reči predsednika da predaja za Srbiju nikada nije bila i nikada neće biti opcija, da će se Srbija boriti i pobediti. 

- Samo zajedno smo jaki jer smo jedan narod. Svi zajedno - poručuje se u spotu.

#Aleksandar Vučić

#koronavirus

'