AKTUELNO

Nasiljem koje je demonstrirano ispred Skupštine Srbije zapravo je predstavljena ponuda građanima i politički program tog dela opozicije, ocenjuje ministar.

- Ne mogu da verujem da, u situaciji kada su i dalje na snazi mere sprečavanja širenja zaraze i kada ljudi i dalje umiru, neko orgaizuje demonstracije, protste i skupove – kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući incidente od prethodnih dana i dodajući da su, povrh svega, skupovi obeleženi nasiljem. Kaže i da se gotovo nikad nije desilo da poslanik bude napadnut od strane grupe ljudi.

Kaže da je očigledno da deo opozicije na ovaj način predstavlja svoju ponudu građanima Srbije. 

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Ne znam hoće li nastupati na izborima, a mi imamo ogromnu želju da se pojave. Oni beže od izbora misleći da će nasiljem lakše do vlasti, ali treba da znaju da ih se niko ne boji i da je na nasilje lako odgovoriti. Ipak, to bi podrazumevalo sukobe, prihvatanje provokacija, uvlačenje velikog broja ljudi, zato je i predsednik više puta rekao da će se učiniti sve da se sukob izbegne – kaže ministar za Pink. 

Podseća da Obradović nije priveden jer ima imunitet, a kaže i da je pitanje da li je hapšenje upravo ono što su i želeli da postignu. Kaže da nije čuo puno osuda od strane dela opozicije, pre svega od onih koji stoje „iza i ispred njega, dok mu neki čak otvoreno aplaudiraju“.

- Đilas ništa nije rekao da se ogradi, Tadić ćuti, Trifunović je maksimalno podržao ovo ponašanje. S druge strane, nasilje su osudili Gordana Čomić, Zoran Živković, Nenad Čanak... Dakle, nije ga osudio onaj deo političke scene na čijem je čelu Đilas – kaže ministar. 

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o „Listi za bojkot“, kaže da je svašta video i čuo, ali da ovo nije nikada i da mu apsolutno ništa nije jasno. 

- Govorili su o bojkotu izbora, a sada imaju listu... Ništa mi nije jasno... Ono što je važno, dakle, treba stvoriti atmosferu u društvu koja će biti oslobođena nasilja. Danas je Dan pobede nad fašizmom, ali mislim da će i 21. jun biti važan kao dan pobede nad fašizmom – kaže Dačić za Pink.

#Boško Obradović

#Ivica Dačić

<
'