AKTUELNO

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Velikog vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Govoreći o situaciji u regionu, srpski premijer je naglasio da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu među prioritetima spoljne politike zemlje, dok je šef luksemburške diplomatije Aselborn podržao tu konstruktivnu politiku Srbije zbog njenog ključnog uticaja na regionalnu saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postoji dobra osnova za intenziviranje bilateralnih odnosa Srbije i Luksemburga i da je današnja poseta doprinos uspostavljanju redovnog političkog dijaloga.

Kako se navodi, premijer Vučić je zahvalio ministru Aselbornu na aktivnoj podršci Luksemburga evrointegracijama Srbije i razumevanju koje pokazuje u pregovaračkom procesu naše zemlje sa EU.

U razgovoru je konstatovano da Srbija i Luksemburg mogu da unaprede ekonomsku saradnju, posebno posle stupanja na snagu Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Premijer Vučić je izrazio nadu da će stvaranje povoljnog privrednog ambijenta, kroz uspešne ekonomske reforme, privući u Srbiju više luksemburških investicija, ističe se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

'