AKTUELNO

Potpredsednici Demokratske stranke (DS) aktivno su bojkotovali Borisa Tadića 2012. godine uprkos činjenici da je on tada bio predsednik ove stranke. Đilas nije bio ni malo pasivan i "nije statirao u kukuruzu tada", ocenio je Krstić za TV Pink analizirajući kako je došlo do propasti demokrata.

Osam godina od poraza na izborima, bivši predsednik Srbije optužio je beogradski odbor i svoje tadašnje potpredsednike u stranci da su mu okrenuli leđa i tako doprineli kraju vladavine.

Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik države, priznao je da je u Demokratskoj stranci, koju je vodio, bilo korupcije. On je označio Dragana Đilasa, sadašnjeg lidera Saveza za Srbiju, za jednog od glavnih krivaca za njegov poraz na predsedničkim izborima 2012, a smatra da ga tada nisu podržali ni potpredsednici DS.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Novo jutro TV Pink izjavu Tadića ocenjuje kao sliku i priliku tadašnje vlasti Srbije.

-Nije Đilas tada statirao u kukuruzu, nije bio ni malo pasivan. Svi potpresednici DS-a, koji su tu bili, bili su kao lokalni šerifi koji su navodno bili pod palicom Borisa Tadića, ali su radili šta im se prohte. Oni su aktivno bojkotovali Tadića – rekao je Krsić, naglašavajući da je cilj tadašnjih funkcionera DS-a bio da se obori Boris Tadić.

Kako kaže, struja pobedene SNS na izborima je sve čelnike DS-a poslala u bujicu.

Foto: TV Pink Printscreen

-DS se pretvorila u svoju suprotnost onoga što je predsetvljala. Vi danas imate da vampredsednik DS tuži viđenje poslanice. Zoran Lutovac tuži Aleksandru Jerkov, jer mu tu nešto ne odgovara – objašnjava Krstić i dodaje da to nije ono što bi trebalo da definiše stranku koja zastupa demokratiju u društvu.

-U DS doživeti da neko tu tuži nekoga, jer ima drugačije mišljenje je nečuveno. Tu je reč o pravom nedemokratskom ponašanju. I što je najgore, nema prigovora, već aplaudiraju Lutovcu. DS je umro još na ranijim izborma, a to su pokazali upravo gradski izbori na kojima je ova stranka uvek bila jaka, čak i devedestih kada niko nije mogao da sanja da će tadašnja opozicija da ima bilo kakve rezultate na izborima – smatra Krstić. 

Kako isitče, od starog DS-a nije ostalo gotovo ništa, i da im nije ostalo gotovo ništa i odstare slave.

-Danas, 2020. godine oni nemaju za cenzus i to je poražavajuće – smatra on.

#Boris Tadić

#Demokratska stranka

#Dragan Đilas

#Nebojša Krstić

'