AKTUELNO

Ksenija Pavlović Mekatir, američka novinarka i izveštač iz Bele kuće u Vašingtonu je preko svog tviter naloga reagovala na profesionalnu grešku koju je načinio američki list "Njurok Tajms".

Ona je ispod tivta, gde su iz lista obajvili da su napravili grešku, reagovala i nije štedela na rečima. Ukazala je da ovaj list duguje izvinjenje srpskog predsedniku i njegovom narodu.

"Pretplata je otakzana. Vi postajete primer dezinformacije i lošeg novinarstva. Izvinite se Srbiji, Srbima i predsedniku Aleksandru Vučiću, a onda angažujte nekog ko zaista zna da napiše nešto o spoljnim poslovima. Nestručno. Sramota", napisala je ona.

Da podsetimo, najpoznatiji američki list Njujork tajms na Tviteru je objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je "lider Srbije optužen za ratne zločine", iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o "lideru Kosova".

Nakon ove greške, list je povukao vest koja nije bila tačna.

#Aleksandar Vučić

#Reakcija na tviteru

#njujork tajms