AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda u prestonici.

"Ovo je deo haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gde ovi 'heroji' ne smeju da odu", napisao je Vesić. 

On je naveo da je "huligane koji su rušili Beograd" organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Djorđević i vladika Grigorije. 

"Huligane koji su rušili Beograd organizovao je radikalni desničar Srđan Nogo, a inspiratori su bili Djilasov kum i politički guru Mlađan Đorđević i njihov lični vladika i "biznismen" koji se juče proslavio izjavom da bi da sruši hram Svetog Save - vladika Grigorije", naveo je Vesić.   

On kaže da, dok se država bori da sačuva zdravlje i živote građana od korona virusa, ta politička grupacija vodi politiku ultradesničarskog paljenja i rušenja institucija i gradske i državne imovine. 

"Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo", naveo je Vesić.

#Goran Vesić