AKTUELNO

Predsedničke izbore u Poljskoj osvojio je aktuelni šef države Andžej Duda.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Andžeju Dudi na ponovnom izboru za predsednika Republike Poljske. U čestitki se kaže: 

"Povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh na zahtevnoj i odgovornoj dužnosti.

Uveren sam da Vam poverenje, koje su građani Republike Poljske ponovo ukazali Vašem liderstvu u ovo vreme izazova, daje snažnu volju da nastavite da ih vodite putem uspeha i napretka.

Budite uvereni da će Srbija biti pouzdan partner Poljske. Nadam se da će naše dobre političke odnose pratiti još bolja ekonomska i svaka druga saradnja. Zato sam spreman da blisko sarađujemo, kako bismo ojačali međusobne veze i otvorili nova područja saradnje naših dveju zemalja.

Takođe sam uveren da ćemo imati Vašu podršku za evropsku perspektivu Srbije i regiona Zapadnog Balkana, radi očuvanja mira i stabilnosti kao uslova za prosperitet ovog dela Evrope", navodi se u čestitki predsednika Vučića, koji je istovremeno izrazio nadu da će imati priliku da predsednika Dudu ugosti u Srbiji.

#Aleksandar Vučić

#Andžej Duda