AKTUELNO

Kako je istakao, protesti su apsurdni što se ogleda u činjenici da se demonstranti bore protiv diktature, a u toj borbi su dobili sva prava koja im Srbija, kao demokratska zemlja, garantuje Ustavom.

Političar Dejan Vuk Stanković izjavio je da rezultati izbora ne treba da čude građana, ako se pre svega uzme u obzir prljava kampanja koju je opozicija vodila.

- Rezultat je potvrdio politički kredibilitet Aleksandra Vučića. Demokratskom voljom građana on je sada čovek koji obavlja funkciju premijera, a uskoro će preuzeti predsedničku. Ovo je jedinstveno u našoj novijoj političkoj istoriji - smatra Vuk Stanković.

Foto: TV Pink

Vučić je šampion demokratskog procesa u Srbiji, a njegova pobeda je čista i neosporna, smatra analitičar.

Govoreći o protestima, on ističe da se sve vreme koristi neprimeren izraz "diktatura", te da se traži smena političke elite na ulici, iako se to u normalnom političkom procesu smena vrši na izborima.

- Govore o diktaturi, a demonstranti koji protestuju protiv te iste diktature, koriste pravo da slobodno misle, da slobodno govore, pravo da se udružuju i okupljaju. Država njih demokratski kreditira, jer ti skupovi nisu prijavljeni, niti postoje jasni organizatori. Stoga vidite da je vlastima važniji mir, nego demonstrantima, što je i razlog nepodoljene podrške Vučiću - smatra Vuk Stanković.

Protesti su kontraproduktivni i ništa neće promeniti, osim jačanja motivacije kod ljudi koji podržavaju aktuelnu vlast, smatra analitičar.

#Aleksandar Vučić

#Dejan Vuk Stanković

#Izbori

#Protest

'