AKTUELNO

Na Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zvezdara koja je održana danas u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, za predsednika Skupštine Gradske opštine Zvezdara izabran je Aleksandar Eror sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu” kome je ovo drugi mandat na toj funkciji.

Foto: Foto/Opština Zvezdara

Za sekretara Skupštine GO Zvezdara je postavljen Aleksandar Ružičić, diplomirani pravnik.

U prethodnom delu sednice kojim je do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom o radu Skupštine, predsedavao najstariji zvezdarski odbornik prim. dr Slavoljub Nikolić izvršen je izbor Verifikacionog odbora nakon čijeg izveštaja su potvrđeni mandati 53 odbornika Skupštine Gradske opštine Zvezdara nakon Lokalnih izbora 2020. godine.

Foto: Foto/Opština Zvezdara

U ovom delu sednice je za predesednika Skupštine GO Zvezdara izabran Aleksandar Eror.

Foto: Foto/Opština Zvezdara

U delu sednice kojim je predsedavao Aleksandar Eror Skupština GO Zvezdara je usvojila Rešenje o razrešenju sekretara Skupštine iz prethodnog saziva Slavka Babića i na predlog predsednika Skupštine donela rešenje kojim se na funkciju sekretara postavlja Aleksandar Ružičić.

Foto: Foto/Opština Zvezdara

Zvezdarske odbornice i odbornici usvojili su i Rešenje o razrešenju zamenika sekretara Skupštine Gradske opštine Zvezdara iz prethodnog saziva Ljiljane Filipović, kao i Rešenje o izboru članova Administrativno-mandatne komisije Skupštine Gradske opštine Zvezdara i rešenja o razrešenju i o imenovanju Izborne komisije Gradske opštine Zvzedara.

Foto: Foto/Opština Zvezdara

Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara održana je uz pridržavanje svih propisanih mera za suzbijanje pandemije izazvane virusom COVID19 (nošenje zaštitnih maski, držanje propisanog rastojanja i drugo).

Foto: Foto/Opština Zvezdara

#Opština

#Zvezdara