AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i obavestio je o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici “jedne Kine”.

Foto: Tanjug/Instagram.com/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Ambasadorka Čen je istakla da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova čvrst i nepromenjiv i da će Kina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju.

Foto: Tanjug/Instagram.com/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Kinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa Kinom, kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija.

Foto: Tanjug/Instagram.com/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju. U isto vreme su razgovarali o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Foto: Tanjug/Instagram.com/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Vučić je, i tokom sastanka sa ambasadorkom Čen, ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Srbija

#Čen Bo