AKTUELNO

Kako je predsednik insistirao da ovaj veliki problem bude rešen što pre, Grčić očigledno nije časio časa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je, pred vojnu vežbu „Sadejstvo 2020“ na Pešteru, posetio Sjenicu, gde je razgovarao sa stanovnicima sela Doliće i rekao im da država ne može da im obeća rešenje svih njihovih problema, ali da će se tražiti rešenja za jedan po jedan.

Tokom razgovora, dogovoreno je da se meštanima do proleća reše krupne stvari – vodovod, putevi i struja.

Foto: Instagram.com/avucic

Kako bi se rešio problem struje, Vučić je telefonom na licu mesta razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Miloradom Grčićem, nakon čega je stanovnicima saopštio da će do 1. juna biti završena trafostanica.

Foto: Pink.rs

Kako je predsednik insistirao da ovaj veliki problem bude rešen što pre, Grčić očigledno nije časio časa. Naime, samo dva dana nakon Vučićeve posete, i Grčić je došao u ovo selo u Sjenici, a pratila ga je ekipa Televizije Pink.

Kako smo saznali, tokom vikenda je selo Dolići već dobilo novi trafo snage 400 kilovati, što je četri puta jače napajanje strujom od dosadašnjeg,.

- Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod 10 kilovata u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava.Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdevaanje električnom energijom čitavog sela Doličhi u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa, od čega ljudi u ovom delu Pešterske visoravni žive - istakao je Grčić.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

On je naglasio i da je plan ovog javnog preduzeća u skladu s politikom predsednika Aleksandra Vučića da svaki kraj Srbije dobije stabilno snabdevanje strujom.

- Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 kilovati a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteru. Za nekoliko meseci u planu je da se obezbedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine - najavio je Grčić.

Direktor Elektroprivrede rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i pouzdanije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, predsednik je u subotu najavio i dolazak direktora Srbijavoda Gorana Puzovića u taj kraj, kako bi se pokušao rešiti problem vodosnabdevanja. Verujemo da ćemo i njega sresti u Sjenici u narednim danima.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Grčić

#Sjenica