AKTUELNO

Propali dosovski kandidat za predsednika Saša Janković putuje ove nedelje u Brisel gde planira da lobira za premijersku fotelju, saznaje Informer!

Kako tvrde naši izvori, Janković će od evropskih zvaničnika tražiti da pritisnu Aleksandra Vučića kako bi ovaj na mesto predsednika Vlade postavio "čoveka bliskog opoziciji"!?!

- Janković je pukao na izborima i svestan je da ne može da traži premijersku fotelju za sebe. Zato će pokušati da evropskim zvaničnicima proturi priču kako Vučić ne sme da ima "svu vlast" u svojim rukama i da zato premijer mora da ga kontroliše. Verovatno će i predložiti nekog svog "stručnjaka" za to mesto - objašnjava Informerov sagovornik.

Saša Janković nije juče komentarisao naša saznanja. Ipak, prethodno je priznao da u Brisel "ide po pomoć".

Stranci mogu da nam pomognu i ako pomognu, hvala im, a mogu i da odmognu... Sledeće nedelje idem u Brisel i razgovaraću s nekim parlamentarcima u EP da im predočim da u Srbiji postoji alternativa.

I kada budemo jasno pokazali da je ta alternativa realna, verujem da će biti više pomoći sa strane, napisao je Janković na Tviteru.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da je tačno da Vučić trpi pritisak Zapada u vezi sa imenovanjem novog premijera.

- Želja nekih zapadnih krugova da Srbiji nametnu premijera po svojoj volji svakako je jedan od glavnih razloga odlaska Saše Jankovića u Brisel - navodi Đukanović, dok analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da Janković ide u Brisel kako bi pokušao da "nadoknadi nedostatak podrške naroda".

#Brisel

#Opozicija

#Saša Janković

#Vlada

'