AKTUELNO

Prema informacijama sa kojima raspolaže Pink.rs Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije, biće kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda.

Naime, kako kaže naš izvor, Šabić se sa pojedinim opozicionarima dogovorio da on bude kandidat za prvog čoveka Beograda, a glavnu podršku trebao bi da dobije od Saše Jankovića.

Foto: Beta

-Ovo je već praktično i dogovoreno. Uskoro bi trebalo da se obelodani da će Šabić biti novi kandidat za gradonačelnika. Tada bi se krenulo i u kampanju za izbore koji bi trebalo da budu početkom 2018. godine. Sve je spremno, a vodi se ista politika kao i kod Jankovića. Određene strukture su sve osmislile kako bi Šabić bio predstavljen kao Poverenik koji se brine za prava građana i koji je baš pravi kandidat – kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, ovaj recept je primenjen i za kandidaturu Jankovića koji se kao Zaštitnik građana tokom mandata nije brinuo za građane, a kada su se približili izbori onda je govorio na sva zvona o zaštiti građana.

-Sve isto radi i Poverenik za informacije od javnog značaja. Na sva zvona se sada govori kako su neke informacije nedostupne, da se sada on bori kako bi informacije o nekim već razrešenim slučajevima došle do nekih medija. Sve se pakuje kao da informacije nisu prosleđenje medijima, iako je to učinjeno u većini slučajeva, sem onih koji se vode kao državna tajna – navodi naš izvor i dodaje:

-Da Poverenik primenjuje recept Saše Jankovića govori i Šabićeva izjava da je on ocenio nezadovoljavajuće i zabrinjavajuće stanje u Srbiji u sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Sve je to isuviše smešno, a sve u cilju da se obmane javnost – navodi naš izvor.

Podsetimo, Šabić je bio Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu od 2002. do 2004. godine u Vladi Zorana Đinđića, a bio je i narodni poslanik i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

#Beograd

#Kandidatura

#Opozicija

#Rodoljub Šabić

'