AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević upozorava da je rat na Balkanu moguć i da Srbiju takav rasplet ne sme da iznenadi.

Slično upozorenje juče je stiglo i od Viktora Kolbanovskog, direktora ruskog Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i saradnika Vladimira Putina, koji je upozorio da NATO gura ceo Zapadni Balkan u krvave sukobe.

- To je definitiva potvrda paklenog plana da se promene granice na Balkanu, koji se sprema ne samo u Srbiji, nego i u Makedoniji, a koji guraju neki zapadni centri - rekao je Vučićević za TV Pink.

Edi Rama i Hašim Tači najavljuju Veliku Albaniju, Talat Džaferi sprovodi tu ideju u Makedoniji, a Ramuš Haradinaj preti ratom Srbiji - u pitanju je koordinisana akcija, smatra on.

Kolbanovski, istakao je Vučićević, upozorava da preti veliki krvavi rat na Balkanu, čiji se početak vidi u Makedoniji, gde se nameće vlast Albanaca i postavalja rukovodsto mimo volje naroda.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je i Kolbanovski rekao, postoji samo jedan način da se taj scenario spreči - da Srbija bude vojno moćna i ekonomsko jača, a da joj Rusija u tome pomogne, istakako je Vučićević.

On je dodao da Srbija mora biti jednako vojno moćna kao njeni potencijalni neprijatelji. - Kolbanovski je zbog toga i apelovao na Rusiji, ali i na vlasti u Srbiji da se što pre isporuče najmoderniji raketni sistemi, migovi 29, modernizovani tenkovi...- naveo je Vučićević.

Prema njegovim rečima, jedina garancija mira na Balkanu je vojno moćna Srbija, jer u suprotnom usijanim glavama na Balkanu može svašta pasti na pamet.

Haradinaj je javno zapretio Srbiji ratom, na njegovu najavu novog klanja niko nije ni trepnuo na zapadu. Neki centri moći imaju želju da prekrarjau granice, a to nije moguće bez rata, istakao je Vučićević.

Kako je upozorio, svi guraju u stranu činjenicu da Albanci neće samo Kosovo i Metohiju, već i deo Srbije do Niša, Makedoniju do Skoplja, deo Crne Gore, a predstavljaju i pretnju za Grčku, te dodao da ne treba biti naivan i misliti Albanci to rade sami od sebe.

-Naravno da im je neko dao ovlašćenje. Pogledajte šta se dešava u Makedoniji, svi vide da iza toga stoji zapad, mada ja za to nemam dokaze ali to se vidi - istakao je Vučićević i ukazao na nasilno preuzimanje vlasti u toj zemlji.

- Talat Džaferi je terorista OVK, kasnije jedan od komandanarta krila OVK koja je izazvala rat i direktno je odgovoran za masakr makedonskih specijalanca kojima su tada sečeni nosevi, uši...- naglasio je Vučićević.

Vučićević je međunarodnoj zajednici postavio pitanje zašto ćuti kada Haradinaj preti ratom Srbiji, kada albanska manjina nasilno preuzima vlast u Makedoniji zajedno sa Zoranom Zaevom koji nije dobio većinu glasova Makedonaca i uz Tiransku platformu usvojenu u drugoj državi.

- Moguće je da će na silu biti formirana vlada Zorana Zaeva, jer je grdna sila navalila na Makedoniju, ali ta vlada će biti nelegitimna jer je svima jasno da Zaev nema većinu makedonskog naroda. Ta vlada neće biti dugog veka, jer je nemoguće vladati na silu. Plašim se da je nekome u interesu rat - naglasio je Vučićević.

#Albanija

#Dragan J. Vučićević

#Makedonija

#Rat

'