AKTUELNO

Ministar je posebno ukazao na značaj saradnje Vojske Srbije i KFOR-a na sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkog sporazuma.

Srbija nema aspiracije da postane članica NATO, a učešće u Programu Partnerstvo za mir optimalan je okvir saradnje, istakao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović na sastanku sa Žilom Pluhom, ambasadorom Holandije koja je NATO Ambasada za kontakt sa Srbijom.

Ministarstvo je saopštilo da je Stefanović posebno ukazao na značaj saradnje Vojske Srbije i KFOR-a na sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkog sporazuma.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ambasador Pluh je saradnju Srbije i NATO ocenio obostrano korisnom i ukazao na mogućnost korišćenja logističkih kapaciteta NATO u okviru medicinske saradnje u suzbijanju pandemije KOVID-19.

Pošto je Kraljevina Holandija NATO Ambasada za kontakt sa Srbijom, sastanku je prisustvovao i šef NATO vojne kancelarije za vezu, brigadni general Tomazo Vitale, koji je pohvalio izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Posebno je istakao da je Srbija pouzdan partner koji ima ključnu ulogu za stabilnost u regionu, navodi se u saopštenju.

Vitale je naglasio punu posvećenost NATO strane da održi brojno stanje KFOR i da ispunjava sve obaveze iz dodeljenog mandata.

#Nebojša Stefanović

#Žil Pluh