AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, koji je solidarišući se sa Donaldom Trampom, izbrisao je nalog sa Tvitera kaže da je reč o „zločinačkoj“ mreži u smislu najgore cenzure prema neistomošljenicima.

Đukanović je za Pink rekao da to mreža gde svoje frustracije leče pre svega razni radikalni levičari i liberali.

- Od kada su počeli sa cenzurom... ja sam se isklučio. Prosto tu je nemoguće voditi pristojnu komunikaciju – naveo je Đukanović.

Kako je primetio, pretnje silovanjem i ubistvom su normalne, ali kada Donald Tramp napiše da je za njega glasalo 75 miliona ljudi, onda ga isključe.

- Pazite koliko su te društvene mreže moćne. Kada jedna mreža može još uvek aktuelnom predsedniku Amerike da ukine nalog, šta može da uradi drugim državnicima u svetu – rekao je Đukanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ukazao je da sve više važi pravilo, ako nisi na društvenoj mreži – ti ne postojiš.

- Praktično kada te izbace sa Fejsbuka, Jutjuba, Tvitera ne možeš da vodiš političku kampanju. Televizije su gotovo nebitne jer to što neko kaže u emisiji čuće samo oni koji je gledaju, a sve ostalo se deli preko društvenih – istakao je Đukanović.

Govoreći o Tvieru i Fejsbuku, on je naveo da je reč o političkim propagandistima levo liberalne radikalne opcije i svako ko drugačeije misli je zbrisan.

- Na primer Parler mreža je u poslednjih mesec dana postala veoma popularna, to su Trampove pristalice napravile kao alternativu Tviteru. Postala je najposećenija mreža. Najhitnije je ukinuta sa gugl stora, epl stora, Amazon joj je otkazao hosting. Ovo je najgori fašizam. Svi će morati polako da traže alternativne načine komunikacije na internetu - istakao je Đukanović.

Kako je dodao, ovo je najgora digitalna diktatura.

- Na mrežama koje su postale mejnstrim ne možete više bez posledica da iznesete političko mišljenje – istakao je Đukanović.

#Vladimir Đukanović