AKTUELNO

Na Kosovu i Metohiji danas je počela predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore 14. februara, a predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da su ovi izbori izuzetno značajni za budućnost srpskog naroda.

Rakić je rekao da izbori na KiM za Srbe nisu nikad obični, pre svega jer je u borbi za zaštitu interesa bilo i biće puna izazova.

- I na ovim izborima moraćemo da pokažemo koliko nas ima, koliko smo odlučni da branimo ono što je naše i da pokažemo da nas ove godine neizvesnostni nisu umorile i da smo spremni da cuvamo našu dedovinu - kazao je predsednik Srpske liste za javni servis.

Istakao je da je Srpska lista krovna partija Srba na KiM, koja, kako kaže, ima punu podršku predsednika Srbije, premijerke i direktora Kancelarije za KiM.

Rakić je rekao da Srpska lista "niti može, niti hoće" da odluči koga ce Albanci izabrati za predstavnike.

- Neki politicari sanjaju da neki drugi, a ne Srpska lista, predstavljaju Srbe. Te namere je srpski narod uvek sprecavao. Borba za srpske interese nije laka, ali je časna dužnost - naglašava Rakić.

Napomenuo je da su ovi izbori izuzetno značajni za budućnost srpskog naroda, naglasivši da Srpska lista nece dozvoliti iznenadenja.

- Svesni ste svih pritisaka kojima je Srpska lista izložena, to je dokaz da smo na ispravnom putu - rekao je Rakić i pozvao Srbe, Bošnjake, Rome, Gorance da pruže podršku Srpskoj listi.

Nada se da ce kampanja proci u najboljoj atmosferi.

- Provokacija poput one u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, prilikom nenajavljenog dolaska Kurtija i Osmanijeve, zabrinjava me, kao i građane. Verujem da KFOR neće dozvoliti da se takve situacije ponove - rekao je predsednik Srpske liste.

#Izbori

#Kosovo i Metohija

#kampanja