AKTUELNO

Vakcina nacionalizam je na snazi, u toku je pravi obaveštajni rat, rekao je za Novo jutro TV PINK bivši obaveštajac Božidar Spasić.

Govoreći o “vakcina nacionalizmu”, Spasić je rekao da je i sam predsednik Vučić rekao da se trenutno vodi rat za vakcine, dodajući da kada to predsednik države kaže, koji je veoma umeren i oprezan, znači da je to zaista tako.

“Zaista se vodi pravi obaveštajni rat oko vakcina. Možete da zamislite kakva je to trpeza za obaveštajce na kojoj se nalaze raznorazni podaci i špijuni”, rekao je Spasić.

Kako kaže, to je poslastica za obaveštajce i pravo uživanje da se otkrije ko šta gde ima.

“Niko nema poverenje ni u koga. Ovo je rat oko vakcina koji se vodi u tri pravca. Prvi je da je svet zaboravio da im treba vakcina, pa su ti resursi zapostavljeni. Drugi jeste, raspored vakcina. To su samo velike sile i još po neka manja. I treće je kako doći do vakcine”, rekao je Spasić.

Kako kaže, to nije samo propagadni rat, već pravi u kome morate doći do onoga ko će vam ih dati.

“One se kupuju preko posrednika i na osnovu dobrih odnosa”, rekao je Spasić.

Ističe da u ovom obaveštajnom ratu Srbija je za sada lider i izuzetno se dobro bori.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragiša Ivelja, bivši operativac Državne bezbednosti, kaže da će obaveštajne službe da iskoriste ovu situaciju, i dodaje da su SAD jedna od retkih zemalja koja ima službu za špijuniranje zdravstva i vojne medicine, onda, dodaje, možete da zamislite kakvim se sve stvarima služe.

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, rekao je da su najjače obaveštajne službe postale konfuzne u svom radu onoliko koliko je konfuzna politika na svetskom nivou.

“Svi su se bacilli na to da što pre dođu do vakcine i postao je prestiž ko će prvi da napravi. Obaveštajne službe su dobile zadatak da se te koje su proizvedene što više prošire po svetu i da se što više izveze”, rekao je Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, zapad je shvatio da mora da otima vakcine, pa su te svoje operativce doveli u situaciju da treba da nađu što više vakcina.

“Shvatili su da ko pre nabavi vakcine, pre će postići ekonomski oporavak nakon vakcinacije”, rekao je Karan, dodajući da će to značiti i u strareškom, vojnom i svakom drugom pogledu.

#Božidar Spasić

#Dragiša Ivelja

#Ljuban Karan