AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević siguran je da su se prepoznali ljudi iz vladajuće stranke koji misle da su jači od predsenika Aleksandra Vučića i da čeka da se pogledaju u oči na sednici najviših stranačkih organa.

Vučević je zrekao da je Vučićev rejting toliko visok, a posebno poverenje građana, da nema smisla govoriti o tome da neko može da ga ugrozi.

-Postoji samo jedan način, a to je najviše šokiralo ljude u Srbiji. Svi očekujemo odgovore i završetak istrage o pokušaju ubistva, prisluškivanja i praćenja predsednika Vučića i njegove porodice - rekao je Vučević.

Veruje da će se ubrzo saznati istina i imena odgovornih. Upitan da li ima ministara među onima za koje kaže da su "klika u stranci koji su verovatno preuzeli deo kontrole državnog sistema", on je rekao da ima.

-Ima i ministara i direktora i drugih stranačkih funkcionera. Na sreću, samo su pokušali da preuzmu deo države... Niko od njih nije bogomdan, već su do tih položaja došli zahvaljujući SNS, koja uživa istorijsko poverenje građana - rekao je Vučević.

Ističe da će oni koji prokockali poverenje građana, koji su radili za sebe a protiv države, koji su kombinovali, otimali, šurovali sa kriminalcima, moraju da odgovaraju i odgovaraće.

Veruje da će biti sprovedena istraga i da će država položiti ispit, jer predsednik se nije šalio kada je najavio beskrupuloznu borbu protiv mafije i organizovanog kriminala.

Na pitanje kako je predsednik Vučić reagovao kada mu je preneo sumnje da pojedinci iz stranke imaju velike političke ambicije, Vučević je rekao da će to zadržati za sebe i da se tu ne radi o ljudima koji imaju velike političke ambicije, već bolesne političke ambicije.

#Miloš Vučević