AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa rukovodstvom, predstavnicima Nadzornog odbora i sindikata kragujevačkog preduzeća „Zastava oružje“.

Učesnici sastanka upoznali su ministra odbrane sa aktuelnim poslovanjem i planovima za ovu godinu, a potom ponaosob izneli svoje vizije daljeg razvoja sa osvrtom na unapređenje procesa proizvodnje i poboljšanje položaja zaposlenih.

Ministar Stefanović istakao je da je reč o izuzetno značajnom preduzeću za Vojsku Srbije, ali i za Kragujevac i našu zemlju, i da je važno da svi činioci u ovom preduzeću daju svoj doprinos njegovom funkcionisanju i daljem razvoju. 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je takođe posebno istakao značaj poslova i zadataka od interesa za održanje i unapređenje operativnih sposobnosti Vojske Srbije u oblasti razvoja novih sistema naoružanja i njihove serijske proizvodnje. 

Sastanku su prisustvovali generalni direktor „Zastava oružja“ Mladen Petković, predsednik Nadzornog odbora pukovnik Ivica Marjanović, član NO potpukovnik Slobodan Čikarić, kao i predsednici reprezentativnih sindikata – „Nezavisnost“ Veselin Jevremović, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Snežana Vasiljević i Industrijski sindikat Zastava oružje Dragan Milosavljević. Na sastanak su bili pozvani i predstavnici Samostalnog sindikata. 

Sastanku su, takođe, prisustvovali državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović.   

#Nebojša Stefanović