AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je večeras rezultate istorijske posete Bahreinu.

- Najvažnija vest je da ćemo graditi fabriku gde ćemo praviti vakcine, ne samo protiv korone, nego i protiv mnogih drugih bolesti - rekao je Vučić i dodao da se već razmatra pet mogućih lokacija u okolini Beograda i da će gradnja početi za mesec dana.

Predsednik je dodao da je tokom zvaničnih susreta razgovarano o poljoprivredi i nafti, a rekao je da tokom jeseni očekuje posetu kralja Hamada Srbiji.

Predsednik je precizirao da će nas fabrika vakcina koštati kao izgradnje jedne kovid bolnice, a da će nam značiti kao da smo kupili najmanje 10 najmodernijih lovaca.

- Srbija je mala zemlja, ali možemo da prestižemo mnoge bogatije zemlje u zdravstvu - naglasio je Vučić.Srbija će prema njegovim rečima spremno dočekati eventualnu odluku EU o uvođenju kovid pasoša. 

- Reagovao sam pravično kad je reč o odluci o kovid pasošima. Smatram da su Sinofarm i Sputnjik V izuzetne vakcine. Ne vidim poentu u tom odbacivanju. Izdavaćemo potvrde za antitela i imaćete dozvolu za putovanje,a sa PCR testom će putovati oni koji ne žele da prime vakcinu. Imate vakcine koje nikakve kontraindikacije nemaju. Toliko su bezbedne i sigurne da možete da date detetu od tri godine - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić