AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da nota vlade Hrvatske, u kojoj se traži da Srbija hitno istraži pretenje preko društvenih mreža upućene građanima Srbije hrvatske nacionalnosti, vređa zdrav razum.

"Neki neodgovorni ljudi uputili su preko društvenih mreža pretnje našim građanima hrvatske nacionalnosti i iz Hrvatske je upućena nota u kojoj se traži da im mi podnesemo izveštaj šta je po tom pitanju učenjeno. Mi ćemo taj čin svakako istražiti i kazniti neodgovornog prekršioca", rekao je Selaković.

Ali istovremeno, kako je naveo, u hrvatskim medijima se iznose najbrutalnije uvrede na račun Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i svih naših građana.

"Vučića nazivaju psihopatom i ko zna kako još i zaključuje se da su i građani isti kao on, jer glasaju za njega. To su skandalozne uvrede na račun susedne države, njenog predsednika i naroda", ukazao je Selaković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je srpska policija uhapsila osobu koja je na društvenim mrežama pretila i uvredila predstavnika hrvatske nacionalne manjine Tomislava Žigmanova i naglasio da Srbija štiti sve svoje građane, bilo koje nacionalnosti, te da protestna nota Hrvatske nije bila potrebna.

#Hrvatska

#Nikola Selaković

#protesna nota