AKTUELNO

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost je istakao da primećuje da se ovih dana taj proces relativizuje.

Kajtez je gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti naveo da bi vlast i opozicija morale da se dogovore koje su to vrednosti koje se neće dovoditi u pitanje i dodao da opozicija mora biti poštovana, ali istovremeno i opozicija mora da poštuje državu.

- Suviše smo malo godina u višestranačkom sistemu, u pluralizmu. nedostaje nam ono što se zovu opšti nacionalni interesi. Tome mogu da nas nauče mediji, ljudi u politici, škole.... - naveo je Kajtez,

Foto: TV Vesti Printscreen

Prvi korak bi bio i od strane vlasti i opozicije da sednu i da se dogovore koje su to vrednosti koje se ne dovode u pitanje. Kada govorimo o organizovanom kriminalu postoje četiri nivoa, kriminalci, vojnici sa šefovima, ispostave u bezbednosnim strukturama, treći nivo su političari, a četvrti su strani faktori

Kajtez je rekao da zapad hoće Srbiju "pod sobom" i da bude prva u liniji protiv Rusije, a Rusi žele da budemo predgrađe Moskve.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Ilija Kajtez

#Organizovani kriminal