AKTUELNO

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je povodom otkrića "Novosti" o računima koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

- Dragan Đilas i njegovi poslušnici iz bivšeg režima su na temi računa na Mauricijusu spektakularno raskrinkani kao bezočni lažovi i prevaranti. Danima su ponavljali najobičnije laži o tome da računa nikakvog navodno nema, a sada pred konkretnim dokumentima tajkun Đilas je rešio da se brani - ćutanjem. Automatski je otvoreno i pitanje kršenja zakona u celoj ovoj sramnoj malverzaciji od pokušaja da se zataskaju milioni evra, jer ako nema ništa sporno - ne bi bilo ni razloga da se krije. A oni su se upeli iz petnih žila da taj novac sakriju, što jasno upućuje da tu nisu čista posla - rekao je Orlić.

- Baš kao na detektoru laži: čovek koji nema šta da krije, kome je savest mirna, odgovore ne izbegava. Žuti tajkun je moralno i politički potpuno razoren, posle ovoga ostaće mu samo plaćenici koje lično finansira, kojekakve opskurne Marinike, dokazani lopovi iz bivšeg režima i "novinari" na zeton. A vreme je da se nadležni pozabave i pitanjem odgovornosti pred zakonom. Ne sme lopovluk da ostane nekažnjen, a naročito kada je reč o narodnom novcu. Koliko je sramno uzimati milione evra tokom boravka na političkim funkcijama, zloupotrebljavati položaj i uticaj, pljačkati javne resurse, još više je jadno i bedno skrivati taj novac po belom svetu, izbegavati da opljačkanom narodu bar porez vratiš, a za to vreme besomučno lagati da si "pošten" i lažno napadati druge za ono što ti radiš sve vreme. Razmere ovog besčašća su već sada jezive, a biće da je tek počelo otkrivanje Đilasovih računa na brojnim destinacijama - zaključio je Orlić.

#Dragan Đilas

#Mauricijus banka

#Vladimir Orlić