AKTUELNO

Očekujem da se nastavi sa istraživanjem i da se otkrije istina o svim stvarima koje se duguju javnosti,a imaju veze sa proneverom državnog novca, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Krstić je rekao da nije stručnjak za banke i finansije, ali dodaje da se to što Đilas tvrdi da nema privatni račun nigde osim u Srbiji ispostavilo kao tačno, jer, kako kaže, ima firmin račun.

„To je ozbiljna situacija, u kojoj bivši predsednik Narodne kancelarije predsednika Tadića i bivši ministar i gradonačelnik, izriče u javnost neistinu o novcu koji je zaradio u vreme svog boravka na važnim državnim funkcijama. I javnost, kada je to u pitanju, ima pravo da sazna sve informacije“, rekao je Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, otvorila su se mnoga pitanja pokretanjem ove teme.

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, rekao je da smo juče dobili pismeni i materijalni dokaz da Đilas na Mauricijusu ima pet miliona i sedamsto hiljada evra.

„On je juče rekao da je platio 2 miliona evra dobiti u Srbiji, a imamo podatak da je Direkt mediju prodao za 52 miliona evra. Svi koji su imali neku dobit i firmu u Srbiji znaju da je laž u pitanju. To je bio mehanizam da se izvuče novac iz Srbije“, rekao je Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Đilas se brani tako što odgovara na pitanja koja mu niko nije postavio.

„Videli smo da ima firmu, i postavlja se pitanje kojim se to biznisom bavi njegova firma na Mauricijusu gde je, kako kaže, bio pre 20 godina“, rekao je Matić.

Krstić ističe da je Krik 2018. godine pokrenuo ovu temu, temu prodaje Direkt medije preko sedam firmi gde se ne znaju putevi novca i da postoji neka sumnjiva radnja.

„Očekujem da sada nastave to da istražuju i da doprinesu otkrivanju istine o svim ovim stvarima koje se duguju javnosti“, rekao je Krstić.

Kako kaže, dobro je da država to ispita da se tačno vidi ko šta gde ima i kako je to stekao.

#Marko Matić

#Nebojša Krstić