AKTUELNO

Predsednik SSP Dragan Đilas danas je odbio da odgovori na pitanja o računima koje poseduje u Hongkongu. Na dva kratka i jasna pitanja Đilas nije imao odgovor, nego je vređao prisutne i odvajao novinare od "ne-novinara".

Pitanja su sledeća:

Krik je 2018 godine objavio da ste kada ste bili gradonačelnik bili i suvlasnik 26 firmi. Jeste li ili niste?Koliko računa trenutno posedujete u Hongkongu?Đilas je našoj novinarki rekao da ne želi da odgovori na njena pitanja i nazvao je "ne-novinarom".

Takođe je odbio da odgovori i na pitanja kolega iz drugih redakcija. Na konstataciju novinara "Večernjih novosti" da ukoliko ne želi da odgovara na pitanja "nas ne-novinara" bar odgovor da građanima Srbije, Đilas je napustio konferenciju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sama činjenica da Đilas neće, ili ne sme, da odgovori na pitanja novinara pokazuje da nikada ne bi odgovarao ni na pitanja građana, čiji novac je u pitanju.

Podsećamo, prema dokumentaciji do koje je došao naš tim, na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj imao skoro 6,4 miliona evra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka.

#Dragan Đilas

#Mauricijus