AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu Eniolu Olaitan Adžaji, ambasadorku Savezne Republike Nigerije na nerezidencijalnoj osnovi, i zahvalio joj na doprinosu jačanju veza dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija želi da jača politički dijalog i intenzivira ekonomsku saradnju sa Nigerijom, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže, koje potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja. S tim u vezi, izrazio je očekivanje da bi nigerijska ambasada mogla ponovo da bude otvorena u našem glavnom gradu, kako bismo imali češće kontakte, sa ciljem boljeg korišćenja velikih mogućnosti za svestranu saradnju. Predsednik Vučić i ambasadorka Adžaji su naglasili značaj obrazovnog programa „Srbija i svet“, u okviru kojeg studenti iz Nigerije, uz naše stipendije, studiraju u Srbiji, uz mogućnost povećanja njihovog broja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je zahvalio Nigeriji na poštovanju međunarodnog prava kroz uvažavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. On je uputio pozdrave predsedniku Buhariju, izrazivši nadu da će svet zajedničkim snagama i uzajamnom solidarnošću, pobediti pandemiju KOVID-19.

Predsednik Vučić je ambasadorki Adžaji poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

#Aleksandar Vučić

#Ambasadorka Nigerije