AKTUELNO

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije kaže da uvek postoji problem između želje medija da nešto prikažu na senzacionalistički način kako bi privukli čitaoce i potrebe da se sačeka zvanična istraga i istina i da se neke stvari provere.

Matić je gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Pink istakao da je prioritet da se dobije sudski epilog i da se prikupe dokazi, od brzine dobijanja odgovora.

- Oni medji koji uspeju da naprave banas će biti uspešan - naveo je Matić i dodao da je trećina medija u svetu odgovoran.

Matić je naveo da bi sve naveo da je sa tačke medijske reakcije za njega vest dana vesti o optužbama za silovanje koje je jedna glumica iznela na račun svog kolege Branislava Lečića.

Foto: TV Vesti Printscreen

- To je tema koja uznemiri i poveća nivo strasti u javnosti, ljudi se podele, jedni krenu da optužbe prihvate zdravo za gotovo, a drugi i kriajno i nalaze opravdanja i kreću sa kontraoptužbama za koje nema mesta. Ni jedni, ni drugi ne čekaju da se sprovede istraga. Optužba je zaista teška, postoje načini kako policija i tužilaštvo vode istragu. Ako ustanove da ima osnova, doći će do suda i imaćemo sudski epilog - istakao je Matić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Marko Matić