AKTUELNO

Srpska lista podseća da su na današnji dan pre tri godine pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije brutalno upale na sastanak tadašnjeg direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i predstavnika Srba sa Kosova u Severnoj Mitrovici, Đurića uhapsili i pretukli članove kosovske Skupštine i ministre u Vladi Kosova, i da za to nezakonito nasilje do danas niko nije odgovarao.

„Prošle su tri godine kako je Priština angažovala oružane formacije, dok je svet gledao, i drsko ih poslala u Kosovsku Mitrovicu, gde su oteli Marka Đurića, tadašnjeg glavnog pregovarača i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i pretukle članove skupštine, ministre“, objavila je Srpska lista na Fejsbuku.

Iz Srpske liste naglašavaju da su tri godine prošle, a da se „niko iz relevantnih institucija nikada nije udostojio da odgovori na našu pravnu akciju tražeći odgovornost za to nezakonito nasilje“.

Đurić je nakon hapšenja u Severnoj Mitrovici uz maltretiranje i ponižavanje, sproveden u policijsku stanicu u Prištini, nakon čega je proteran sa Kosova.

U pratnji velike kolone vozila kosovske policije, upućen je na prelaz Merdare.

#Hapšenje

#Kosovo

#Marko Đurić

#Srpska lista