AKTUELNO

Tačno pre 20 godina oči domaće, ali i svetske, javnosti bile su uperene u vilu "Mir" na Dedinju kada je na današnji dan počelo hapšenje bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Hapšenje je okončano nakon dva dana, a šta se tačno dešavalo, ko je učestvovao u pregovorima i kako je to izgledalo, za TV Pink govorili su direktni učesnici tog događaja.

Foto: Wikipedia.org/NATO, WikiNameBaks

Šef poslaničkog kluba SPS-a 2001. godine, Branislav Ivković kaže za "Nacionalni dnevnik" da je Milošević bio svestan činjenice da su ga svi izdali, a zatim je otkrio i kako je saznao šta se dešava ispred vile "Mir".

Foto: TV Pink Printscreen

O nečemu da se dešava saznao sam tako što me je Slobodan Milošević pozvao telefonom i rekao da je 7 crnih džipova i 2 saniteta ispred Vile Mir. Bilo je onih koji su tražili da se odmah upadne, da se ubije kompletna porodica, bilo je i onih koji su bili za pregovore. S druge strane Slobodan Milošvić je bio svestan situacije u kojoj se nalazi, svestan je da su ga svi izdali - rekao je Ivković za TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Tada su novinarske ekipe satima dežurale ispred Vile "Mir", a među njima tada je bila i novinarka Pinka i urednica "Nacionalnog dnevnika" Aleksandra Lučić koja je otkrila odakle su stizale prve informacije, kao i kakvu je ekskluzivu imala u programu.

Te večeri prve, koja je bila presudna, dobijali smo informacije od ljudi koji su bili pored Miloševića, unutra. Tu pre svega moram da izdvojim Živorada Igića, pokojnog. On se prvi uključio u program naše televizije negde oko 2 sata posle ponoći, kružile su informacije da je Milošević uhapšen, tada se čuo Milošević negde u pozadini i to je bila tada ekskluziva u to vreme - rekla je Lučić.

Više o svemu u prilogu "Nacionalnog dnevnika".

Autor: S. K.