AKTUELNO

Branislav Bane Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS, pričao je o porodici Slobodana Miloševića, kao i o svemu što se dešavalo pre 20 godina kada je pokojni predsednik Srbije i SR Jugoslavije uhapšen.

Ivković je istakao da su Slavica Đukić Dejanović, Živorad Igić i on do poslednjeg dana bili uz Miloševića i njegovu porodicu. Istakao je i kako Milošević nikada nije imao pištolj, kao i da postoji veliki interes za dešavanja ispred vile "Mir" pre 20 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Mene je lično ova serija veoma pogodila, jer me je vratila u to vreme. Serija ima niz grešaka, ali autori imaju pravo na neku svoju subjektivu procenu. Pokojni Žika, Slavica i ja smo do kraja bili uz Slobodana. Mi smo izašli napolje tek kada je on otišao u zatvor. Fila se pojavio tek oko 1, 2 ujutru. Došao je tako što je Slobodan rekao: "Bane, pozovi Filu", bio je s porodicom, probudio sam ih, tako da se on odmah pojavio. Niko nas nije kontaktirao kada je reč o scenariju - rekao je Ivković i dodao:

Foto: Wikipedia.org/NATO, WikiNameBaks

Ima dosta grešaka, mene je najviše pogodilo ono s pištoljem. Slobodan nikada nije imao pištolj pored sebe. Istina je da je Mira sklonila pištolj, video sam ga na jednoj natkasni. Sloba je bio zaspao od umora, a Mira ga je uzela sa te natkasne i samo mi pokazala da ćutim i odnela ga. A to da je vitlao pištoljem, to nije tačno i to me baš nervira. Prva pozitivna vrednost, kada izuzmem taj deo serije, jeste da u Srbiji postoji veliki interes o tim događajima i ličnosti Slobodana Miloševića. Mogu da ga vole, mogu da ga mrze, ali on je obeležio istoriju - priča Ivković u "Novom jutru" na TV Pink.

Foto: E-Stock/Tanjug AP/Darko vojinović

"Marija je mnogo bila vezana za Slobodana!"

Ivković kaže da je donos između Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire bio harmoničan i izvanredan, a zatim i dodao kako je njihova ćerka Marija bila veoma vezana za oca.

Prikazano je da je odnos između njega i njegove supruge izvanredan, da je vladala jedna harmonija. Meni lično, kao ocu četiri ćerke i jednog sina, mnogo je teško pala pozicija Marije. Marija je mnogo bila vezana za Slobodana i danas je sigurno u mislima. Strašno ga je volela. Ona je sedela u ćošku sve vreme tih dana. Tačno vidiš i prepoznaješ koliko je njoj teško - kaže Ivković.

Celo gostovanje Branislava Ivkovića pogledajte u nastavku: