AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je Centar za obuku pasa u niškoj kasarni "Knjaz Mihailo" gde je prisustvovao prikazu osposobljenosti pasa i njihovih vodiča, na kojem su prikazani elementi obuke pasa tragačke službe, pasa za pronalaženje minsko-eksplozivnih sredstava i različite vežbe savlađivanja prepreka.

Stefanović je rekao da će se nastaviti ulaganja u ovu jedinicu, čiji pripadnici svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem daju značajan doprinos operativnim sposobnostima Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je, zajedno sa zamenikom komandanta Komande za obuku brigadnim generalom Nikolom Dejanovićem, obišao veterinarsku ambulantu i smeštajne prostore za pse, kao i spomen-sobu Centra u kojoj se čuvaju svedočanstva o jedinicama koje su se na ovim prostorima bavile obukom vodiča pasa, uzgojem, dresurom i veterinarskom zaštitom službenih pasa.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

O radu Centra za obuku pasa informisao ga je komandant major Zdenko Cvijetić, a u Centru se inače realizuje 13 različitih kurseva, među kojima je i najsloženiji oblik usavršavanja - kurs za obuku vodiča pasa i dresuru službenih pasa za specijalna dejstva namenjen za obuku pripadnika specijalnih jedinica.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije