AKTUELNO

Vršilac dužnosti premijera i šef SPS Ivica Dačić poručio je da se adresa Aleksandra Vučića promenila, ali ne i njihova saradnja, kao i da, što se njegove adrese tiče, nema potrebe da se menja.

Dačić je, u izjavi novinarima, zamolio da se njegovo ime ne zloupotrebljava u raznim kombinacijama, kada je reč o novom premijeru.

Kazao je da je veoma bitno da njegov odnos sa Vučićem bude odnos poverenja, i da veruje da će predsednik predložiti najbolje moguće rešenje za premijera.

-Ja sam podržao Vučića, SPS i JS ne zbog premijerskog mesta, niti bilo kakvog dogovora, već zajedničkih ciljeva i daljih političkih planova - naglasio je Dačić.

-Kako odluči tako će i biti - podvukao je Dačić.

Istakao je da postoje spekulacije da on vrši pritisak na Vučića preko crkve, i napomenuo da "ne odlučuju popovi, već Vučić".

PROČITAJTE JOŠ I OVO: SLAVIŠA LEKIĆ NASTAVIO SA PROSTAČKIM UVREDAMA: Smeta mu status na tviteru, pa izvređao poslanika SNS Đukanovića!

-Kada sam rekao da je moj cilj da budem premijer? Premijer je pominjao tri opcije. Šta ako ne budem. Nisam nikad postavljao to pitanje - ukazao je on.

Dačić je podvukao da što pre treba da se izabrene nova vlada, a da će SPS i JS sarađivati i da ih ne interesuju nikakve kombinacije.

Kazao je da ne želi da neke kalkukacije naruše stabilnost vlade i da je strateški cilj da Srbija napreduje brzim tempom i velikim koracima.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#Premijer

'