AKTUELNO

Zna se ko ima uticaja u američkoj politici, sigurno je Blinkerova verzija događaja verodostojnija, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Dejan Vuk Stanković, politički analitičar.

Vuk Stanković je rekao da treba napraviti ključnu razliku između toga ko je Danijel Server i ko je Antoni Blinken, i dodaje da u američkoj politici uz predsednika ima upravo Blinken.

“Ne možete to porediti sa jednim profesorom koji već duže vremena ima jasne logističke namere. Sigurno je da je Blinkenova verzija događaja u Bosni ona verzija koja će se uzeti u obzir. Ne treba davati preterani značaj Serveru”, rekao je Vuk Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Blinkenova poruka da treba raditi na Dejtonu i da ga treba nadograđivati je mnogo optimističnija.

Prof.dr Darko Trifunović, direktor Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbednost, rekao da nama treba balansirana priča, a ne da ceo zapad upire prstom kako smo mi jednostrana priča i nekakva ruska baza.

“Ne znam zašto se Server toliko potencira u medijima”, rekao je Trifunović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof.dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, rekao je da je Server iskusan diplomata, i dodaje da njega forsiraju svi mediji koji bi trebali da promovišu američku politiku u našem narodu.

“Kada nas on nešto posavetuje, ja uvek kažem da je to najveća opasnost koja može da nas pogodi, da nas Server nešto navodno dobronamerno posavetuje”, rekao je Miletić.

Kako kaže, on daje kontraproduktivne savete, a sa druge strane, dodaje Blinken ima neku drugačiju priču sa interesnim korekcijama.

Dragoslav Bokan, reditelj, rekao je da ove godine punimo 30 godina iskustva sa međunarodnom zajednicom.

Foto: TV Pink Printscreen

“Iza tog iskustva ostali su grobovi i čudno postavljene granice. Ono što se najbolje izmenilo jeste da smo naučili da ne preduzimamo inicijativu tamo gde to nije potrebno”, rekao je Bokan.

Kako kaže, osetili smo da ne treba da izmišljamo koga ćemo da podržavamo u Americi.

“Za Blinkena znamo da je iz diplomatske porodice, on je odrastao i pravljen je da obavlja poslove koje obavlja”, rekao je Bokan.

#Dejan Vuk Stanković