AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik su se obraćatili javnosti.

"Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije... Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje", počeo je Vučić.

Kako kaže, pokazaćemo koliko smo opredeljeni da razvijamo saradnju u svim društvenim oblastima, od poljoprivrede do industrije.

"Otkrili smo mnoga polja na kojima možemo da razvijamo saradnju. Imaćemo mnogo razgovora u ova dva dana. Iskoristićemo to vreme da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način", rekao je Vučić.

Kako kaže, pokrenuli su inicijativu da se oformi mešoviti komitet za saradnju.

"Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej", istakao je predsednik.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodao je da će u Srbiji uvek imati odanog prijatelja i rekao da prenesu pozdrave kralju Hamadu.

"Verujem da ćemo uskoro moći da i njega ugostimo i da pružimo makar deo onoga što ste vi nama pružili", rekao je Vučić.

Šeik Naser bin Hamad, rekao je da je počastvovan što može da predvodi ovu delegaciju u poseti Srbiji.

„Prenosim vam tople pozdrave i najbolje želje od njegovog visočanstva“, rekao je Naser bin Hamad.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Oduševili smo se čim smo stigli u Beograd i Srbiju", dodao je izaslanik kralja Bahreina.

"Njegovo veličanstvo je naredilo da se otvori ambasada Kraljevine Bahrein u Beogradu", nastavio je šeik.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati Srbija sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Prestolonaslednika Bahreina, koji boravi u Srbiji u dvodnevnoj poseti, dočekala je ranije danas na aerodromu u Beogradu "Nikola Tesla" premijerka Ana Brnabić.

Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

#Aleksandar Vučić

#Bahrein

#Sastanak