AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske Petka Dojkova.

Poželevši mu daobrodošlicu, predsednik Vučić je istakao posvećenost Srbije jačanju sveukupnih odnosa sa Bugarskom, u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Dojkov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Radeva i premijera Borisova. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je kazao da su odnosi dveju zemalja zajedničkim zalaganjem podignuti na značajno viši nivo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sagovornici su konstatovali da je Bugarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije po obimu trgovinske razmene, a takođe su ukazali na to da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti investicionih ulaganja, zajedničkih proizvodnih kapaciteta i programa, kao i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja za Srbiju i Bugarsku da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Bugarska pruža procesu evrointegracija Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj.

#Aleksandar Vučić

#Bugarska

#Petko Dojkov

#akreditivna pisma

#ambasador