AKTUELNO

Urednik portla kosovo-online.com Miloš Garić navodi da je iguman Sava Janjić kriv samo zato što je Srbin i zato što se nalazi u manastiru Dečani i brani tu svetinju svakodnevno.

- Sava Janjić naravno da nema nikakve veze sa optužbama iz Prištine. To je jedan neverovatan apsurd da se 2021. godine na Kosovu dešavaju stvari koje su potpuno u suprotnosti sa svim civilazacijskim tekovinama, da SPC treba da strepi da li će neko da nasrne na bilo koji od manastira ili crkava na prostoru KiM - naveo je Garić.

Foto: TV Vesti Printscreen

On je, gostujući u autorskoj emisiji Dušice Spasić na TV Vesti, podsetio da su Dečani od 1999. godine napadani četiri puta, a od toga jednom granatirani.

Pre godinu ipo dana je otkrivena jedna teroristička grupa koja je imala slične namere. Da nema tako jakih snaga KFOR-a koje su svakodnevno u blizini manastirskog imanja, pitanje je šta bi se desilo. Sigurno da Albanci ne bi propustili ni jednu mogućnost da uđu i naprave neko veliko zlo u nameri da prisvoje ono što im nedostaje - deo nasleđa, istorije i kulture, koja što se tiče Srba doseže više vekova unazad - istakao je Garić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Dečani

#Miloš Garić