AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Nadežde Pavlović Nade, najstarije žene u Srbiji koja je prošle noći preminula u 109-oj godini.

- Sa tugom sam primio vest da nas je napustila naša draga baka Nadežda. Iskreno saučešće porodici i prijateljima. – napisao je Vučić i objavio fotografiju njihovog susreta iz 2019. godine.

Prema rečima onih koji su poznavali baka Nadu, do poslednjeg dana svog života ostala je nasmejana.

Poslednjih nekoliko godina nije mogla da izlazi, ali joj je kuća uvek, kako oni koji su provodili vreme s njom, mirisala na mladost, lepotu i pozitivnu energiju.

Inače, Nada je početkom godine proslavila 109. rođendan. Rođena je u Kraljevini Srbiji, promenila je osam država, preživela dva svetska rata, od malih nogu se bavila sportom, drugovala sa čuvenom Desankom Maksimović, a poslednje četiri i po decenije se skrasila u centru Beograda, odnosno na Vračaru.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetimo, baka Nadu je pre dve godine posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Baka Nada se jako obradovala Vučićevoj poseti, pažnji, ali i poklonima koje joj je doneo, a posebno brošu kakav priliči dami njenog kova.