AKTUELNO

Toliko su rasejani i raslojeni, da ne mogu među sobom da se dogovore, tako da je neizvesno šta će postići u razgovorima uz posredstvo bilo koje evropske zemlje, kažu sagovornici "Novog jutra".

Juče su počele onlajn konsultacije evropskih parlamentaraca sa predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, a kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura demantovala je izjavu evroposlanice i jedne od medijatora u nastavku međustranačkog dijaloga u Srbiji, Tanju Fajon, da su pozvali sve opozicione stranke koji žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu. Ona tvrdi da nisu pozvane sve stranke koje žele u dijalog.

Ivana Vučićević, glavna i odgovorna urednica Studija B, kaže da opozicija u Srbiji ima dva koloseka – “bojkotaše” i one koji to nisu.

- Čini mi se da bojkotaši ne znaju šta hoće, ne znaju šta im je po volji, šta nije… Sa nekim bi da razgovaraju, hoće razgovore na engleskom jeziku... Idemo u susret novoj izbornoj godini i mislim da ćemo tek videti i čuti svašta od te tzv. opozicije, odnosno od bojkotaša – kaže Vučićevićeva za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je sada jasno da su se “bojkotaši” pokajali što prošle godine nisu izašli na izbore.

- Toliko su rasejani i raslojeni, da ne mogu među sobom da se dogovore, tako da ne znam šta će postići u razgovorima uz posredstvo bilo koje evropske zemlje, a od stranaca valjda očekuju da im kažu da su oni pobednici, ne znam… Ne znam prosto šta žele, ne znamo njihove zahteve, ne znamo ni ko su oni, i nikako da se iskristališe koji su za izbore, a koji za bojkot– kaže urednica Studija B.

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u dnevnom listu Informer, kaže da bi deo opozicije hteo da promeni izborne uslove u svoju korist, onako kako bi njima odgovaralo i kako bi im se osigurala pobeda.

- Hoće da uređuju Javni servis, i valjda Boško Obradović i Dragan Đilas hoće da odu jednom nedeljno u emisiju i da nešto pričaju – kaže Dobromirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća da su izborni uslovi isti godinama unazad, da tada problem nije postojao jer su bili na vlasti, a da sada naprasno traže njihovu promenu.

- Njima glavni cilj nije da uđu u Skupštinu, već da dođu na vlast, a da bi to uradili treba im poverenje građana, ali i program. U poslednjih godinu dana od njih samo slušamo razmirice, ali konkretnog plana i programa nema – kaže Dobromirović.

#Ivana Vučićević

#Milan Dobromirović