AKTUELNO

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, oglasio se nakon što su u kući u Ritopeku pronađeni novi dokazi protiv klana Belivuk - Miljković.

U kuću strave dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, kao i arsenal naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani, kao i industrijske mašine za mlevenje mesa i za mlevenje kostiju. Đukanović je u svom izlaganju istakao da je šokiran, a zatim i postavio pitanje "šta će toj grupi takvo naoružanje?".

Foto: Tanjug, MUP Srbije

Priznajem, šokiran sam snimcima zaplenjenog naoružanja u kući koju su koristili članovi grupe Veljka Belivuka. Na snimcima se mogu videti snajperi, automatske puške, trombloni, usmeravajući eksploziv, rasprskavajuće mine... Uz obilje pištolja, metaka, prigušivača, to je zaista jedan ozbiljan arsenal kojim ni daleko ozbiljnije vojne i policijske formacije nisu naoružane. Postavalja se pitanje - šta će toj grupi takvo naoružanje? - započinje Đukanović i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Šta su sve mogli da učine s tim arsenalom? Nemam nikakvu dilemu da tako nešto nisu mogli da nabavljaju, a da nisu unutar sistema imali ozbiljnu logistiku. Da ne govorim o tome da je u sistemu bezbednosti očito onaj ko je bio zadužen da sprečava ovakve pojave, žmurio svesno na oba oka - smatra Đukanović.
E, sad, zašto je neko ovoj bandi davao takvu vrstu podrške i da li su oni bili ozbiljna paravojna formacija koja je trebalo da bude iskorišćena u svrhu nekakavog nasilnog političkog prevrata, nadam se da će istraga to utvrditi. O pronađenim tajnim sobama, prolazima, pa i mašini za mlevenje mesa i kostiju izlišno je pisati - zaključio je Đukanović.