AKTUELNO

Nakon pisanja prištinske Koha ditore da su došli u posed "non pejpera", za koji tvrde da su ga sastavile Nemačka i Francuska, oglasio se nemački ambasador.

Naime, nemački ambasador u Prištini je putem svog Tviter profila objavio da je reč o lažnoj vesti.

- Možda taj papir postoji ali sigurno da nije nemačko - francuski - naveo je on i dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU i rukovodstvom Miroslava Lajčaka, što je nemački ministar spoljnihp oslova Hajko Mas podvukao tokom boravka u Prištini prošlog četvrtka.

Podsetimo, prištinski list Koha dotore objavio je kao ekskluzivnu vest da je došao u posed "non pejpera" koji su navodno sastavile Nemačka i Francuska, a s ciljem privođenja kraju dijaloga Beograda i Prištine, i po kom je predviđeno na koji način bi Srbija mogla da prizna tzv. Kosovo.

Taj prištinski list tvrdi da su famozni dokument o kom bruji region, ali i Zapad, sastavile Francuska i Nemačka i da je namenjen nastavku dijaloga Beograda i Prištine i koji predviđa okvir za dalje pregovore.

Koha navodi da je u redakciju stigao dokument za koji se kaže da je "non pejper" koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu ove dve zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Takođe, navodi se da bi se na Kosovu stvorio "autonomni okrug severnog Kosova" u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova. Srpska pravoslavna crkva imaće "privilegovan status", dok bi Srbija nakon ratifikacije pravno obavezujućeg sporazuma bila dužna da "ne ometa članstvo Kosova u međunarodnim i regionalnim organizacijama".

#NON PEJPER

#Priština

#lažne vesti