AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao otvaranju Sektora 4 obilaznice oko Beograda, od Ostružnice do Orlovače.

Konstatovao je da se u Srbiji danas gradi više nego ikad u istoriji, a mi smo imali priliku da se uverimo u to, odgledavši snimak TV Dnevnika 2 Radio Televizije Srbije od 10. novembra 2008. godine, kada je takođe bila "otvarana" deonica na obilaznici.

Spikerka Maja Žeželj najavila je otvaranje deonice, a u prilogu su glavni junaci tadašnji predsednik Boris Tadić i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dvojac je slavodobitno utvrdio da je tadašnja vlast posle 30 i više godina počela da gradi Srbiju.

Prilikom zvaničnog "otvaranja" za saobraćaj te deonice, tadašnji predsenik Boris Tadić rekao je tom prilikom da je zadatak Vlade u naredne četiri godine da završi sve pravce Koridora 10, prema Grčkoj, Bugarskoj i Mađarskoj. Tada je obećavao i da će ta obilaznica omogućiti bolje povezivanje Srbije sa zemljama EU. 

- Mi moramo da pronađemo sredstva za razvoj, izgradnju puteva i infrastrukture jer jedino tako možemo da izađemo iz krize – rekao je Tadić tada. 

Pored ove, pomenuo je tada još neke navodno planirane investicije koje su ostale samo pusta obećanjima. Neke od njih su Klinički centar,Prokop, Auto-put Beograd-Novi Sad … 

Đilas je takođe najavljivao nove infrastrukturne projekte,novi most u Beogradu, gradsku železnicu…

Sve ovo ne bi bilo ništa čudno, da nismo bili svedoci njihove vladavine, koja bi se mogla podvesti pod sledeću rečenicu - Mnogo su pričali, lagali, a ništa nisu uradili.

#Boris Tadić

#Dragan Đilas