AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Uskrs pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, srpskom patrijarhu Porfiriju i episkopu vojnom Arseniju.

"Hristos nam je svojim vaskrsenjem pokazao da greh i smrt nemaju vlast nad životom. Stoga sa smelošću i odlučnošću treba da nastavimo da predano izvršavamo poverene zadatke - čuvanja našeg naroda i naše Srbije", navodi Stefanović u čestitki upućenoj pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Poželeo im je da radost najvećeg hrišćanskog praznika u zdravlju i blagostanju podele sa svojim najbližima i da im Uskrs donese svako dobro.

Patrijarhu Porfiriju Stefanović je poželeo da i ubuduće uspešno rukovodi Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Uveren u Vaše molitveno zastupništvo za Vojsku Srbije molim se Gospodu da Vam podari duhovnu snagu i krepko zdravlje da i ubuduće uspešno rukovodite Bogom Vam poverenom Srpskom pravoslavnom crkvom. Želeći da u radosti proslavite najveći hrišćanski praznik, pozdravljam Vas pobedonosnim pozdravom Hristos Vaskrse", navodi se u čestitki.

Stefanović je Uskrs čestitao i episkopu vojnom Arseniju kome je poželeo da ga najveći hrišćanski praznik osnaži da i dalje uspešno upravlja poverenom eparhijom i vojnim sveštenstvom.

"Želeći Vam od srca dobro zdravlje i duhovnu snagu da i u ovoj godini pandemije zajedno uspešno prebrodimo sve teškoće, Hristos Vaskrse", naveo je Stefanović.

#Nebojša Stefanović