AKTUELNO

"Non-pejperi" su zapravo nepostojeći papir iza koga niko ne stoji, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić.

Miletić je rekao da su „non-pejperi“ očigledna provokacija stranih službi koje testiraju javno mnjenje i državni vrh i, kako kaže, truju i puštaju zlu krv među narodima u regionu stvarajući neprijateljsku atmosferu.

„Potpaljuju konfliktnu atmosferu među nama“, rekao je Miletić.

Kako kaže, to je nepostojeći papir iza koga niko ne stoji. Dodaje da svi znamo da je to što se radi način da se uspeh Srbije u svim elementima umanji i da se skrene pažnja sa svih dobrih stvari koje radimo.

Foto: TV Pink Printscreen

„Ne može se trgovati teritorijom Srbije i interesima manjima“, rekao je Miletić.

Kako kaže, neko želi da skrene medijsku pažnju sa uspeha naše zemlje.

Reditelj Dragoslav Bokan rekao je da priča o non pejperu nije slična ranijim, počevši od čuvenog iz 2001. sa nalogom za izručenje Miloševića.

Foto: TV Pink Printscreen

„Ovo je drugačija koncepcija. Priča o promeni stvari i velikom resetu Zapadnog Balkana ima mnogo jaču snagu i mnogo je opasniji nego što je to bilo ranije“, rekao je Bokan.

Kako kaže, izraz konačno rešenje nam već mnogo toga govori.

„Ovo može da bude neki pokušaj duhovnog holokausta koji isključuje ne samo suverenost, nego i pravo na mišljenje“, rekao je Bokan.

Bokan kaže da je za Kosovo dijalog samo onda kada se ultimativno pristaje na ono što oni hoće.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Zoran Ostojić je rekao da Janšin „non-pejper“ papir koji ima za cilj da destabilizuje region, a da je drugi papir interesantan i da ima veze sa pregovorima za koje sve svi zalažemo.

„U tom papiru se prvi put ne pominje međusobno priznanje kada su u pitanju Srbija i Kosovo“, rekao je Ostojić.

Dodaje da je pored toga interesantno to što se spominje autonomija severa Kosova.

#Dejan Miletić

#Dragoslav Bokan

#Zoran Ostojić