AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao je na Tviteru na saopštenje Đilasove Stranke slobode i pravde o navodnoj borbi za slobodu medija

- Dragan Đilas koga je Verica Barać prikazala kao osobu koja je "zarobila medije", tajkun, koji je preko prodaje reklamnog prostora, držao medije pod svojom šapom i bio vlasnik novina Pres, obećava slobodu medija? Šta je sledeće? Da obeća zabranu iznošenja para na Mauricijus??? - upitao je Jovanov.

Jovanov se između ostalog obratio i saopštenjem u kojem kaže da najprikladnije bi bilo da na Svetski dan medija Dragan Đilas nađe odgovarajuću mišju rupu, sakrije se u nju i čeka dok ovaj dan ne prođe.

- Ipak, budući da se radi o krajnje bezobzirnom i bahatom tajkunu, on je ovaj dan iskoristio da obeća slobodu medija čim dođe na vlast - ističe Jovanov i dodaje:

- Đilas ovim ponovo pokazuje da beskrajno potcenjuje građane Srbije, jer svi u Srbiji odlično znaju kako su izgledali mediji kada je njima gospodario Đilas, ali i da je tu slobodu, o kojoj Đilas danas govori, pokojna Verica Barać nazvala "zarobljavanjem medija".

Jovanov konstatuje je da je zato potpuno neprikladno, smešno i beskrajno licemerno, da tajkun, koji je preko prodaje reklamnog prostora držao medije pod svojom šapom, koji je postrojavao novinare i urednike zbog fotografije, ili teksta koji mu se ne sviđaju, koji je bio vlasnik novina Pres i koji i danas direktno upravlja nekim televizijama, dnevnicima, nedeljnicima i radio stanicama, obećava bilo kakvu slobodu medija.

- Jer, šta će sledeće u tom beskrajnom licemerju? Da obeća zabranu iznošenja para na Mauricijus??? - upitao je Jovanov.

#Dragan Đilas

#Milenko Jovanov