AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj – Dan jedinice. U čestitki se kaže:

„Posebno mi je zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj - Dan jedinice.

Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline.

Tokom postojanja stekli ste i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije. Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate.

Doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređujete posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinosite jačanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske. Hvala vam na besprekornom vršenju službe.

Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Dan Garde

#čestitka